Over ons

Het maken van van alles en nog wat zit in mijn bloed. Van huis uit heb ik meegekregen zelf dingen te maken, handig zijn zit dan ook in de familie. Hout bewerken is iets wat eigenlijk als normaal wordt beschouwd. Het maken van meubels begon al jaren terug met de vraag een bank te maken voor bestaande kussens. De betreffende kussens waren gebruikt in een vorige woning waarbij het onderstel, de bank zelf, vast zat aan het huis. Om de kussens een tweede leven te geven heb ik een frame gemaakt, waarmee de kussens een nieuwe bank vormde. Mijn eerste op maat en handgemaakte meubel was geboren. Het maken van meubels is mooi werk om te doen. Met een meubel mag je een prominente plek innemen in het leven van de persoon voor wie je het maakt. Daarnaast maak ik het op maat, precies zoals de opdrachtgever het wil hebben. Vanuit mijn omgeving kreeg ik met regelmaat de vraag of ik ook in opdracht werkte. Na hierover nagedacht te hebben onder het genot van een bakje koffie aan het water in een haven tijdens een vakantie in Kroatië hebben we besloten om Exclusief op Maat op te richten. Als we het dan toch gaan doen, laten we het dan vooral ook goed doen! Kort iets over ons. Ik ben Peter, geboren in 1981 en opgegroeid nabij Utrecht. Ik woon samen met mijn vriendin Evelyne in Hoogland net naast Amersfoort. In Hoogland is ook Exclusief op Maat gevestigd. "Exclusief" en "op maat" zitten in de naam van ons bedrijf en dat is niet voor niets. Alles wat wij maken is handgemaakt en op maat naar jouw wensen. Het is uniek en dus exclusief voor jou!

Uit passie

ExclusiefOpMaat.nl is ontstaan uit passie voor het maken van mooie meubels. Het begon allemaal als hobby, maar al snel zijn wij begonnen om dit professioneler aan te pakken. De geboorte van Exclusief op Maat was daarmee een feit!

Wat doen wij

Wat wij voor jou kunnen doen is uiteenlopend, maar het gaat om maatwerk. Wil je een mooie kast, een tafel of een ander meubel hebben, maar kan je het niet vinden? Dan moet je bij ons zijn. Wij maken dat wat jij wilt hebben. Dat klinkt heel ruim en dat is het ook. Wil je een mooi strak modern meubel, dan maken wij dat. Wil je een rustiek meubel van mooi hout, dan maken wij dat.

Hoe gaan wij te werk

Samen gaan we nadenken over jouw idee. Jij weet wat je wilt, maar je wilt graag dat er iemand meekijkt en bedenkt of het haalbaar is. Misschien zijn er meer mogelijkheden waar je nog niet aan had gedacht. We schetsen jouw idee ouderwets met potlood. Je krijgt hiermee een idee van wat wij voor jou kunnen maken. Daarna gaan we meten, het is namelijk maatwerk. We bespreken het materiaal, de afwerking en de kleur die je mooi vindt.

Dit alles, de schets, materialen, kleur, afwerking en de maten, neem ik mee en werk ik uit in een tekening. Wanneer die tekening naar wens is, gaan we naar de kosten kijken. Afhankelijk van het gewenste materiaal en de afwerking kan de prijs verschillen.

Na akkoord gaan wij het maken en wanneer nodig komen wij het plaatsen.

Contact